Search This Blog

Cerita Lucu : Pilot & Pesakit Jiwa

Suatu hari, seorang pilot telah di tugaskan untuk membawa 30 pesakit jiwa berpindah ke penempatan baru dengan menaiki kapal terbang yang akan dipandunya.

Pada keesokan harinya, seperti yang dijanjikan pilot itu pun membawa 30 pesakit jiwa tersebut. 29 pesakit tersebut terlalu gembira dapat menaiki kapal terbang itu. Mereka semua melompat-lompat di dalam kapal terbang itu. Bagaimanapun cuma seorang pesakit sahaja yang hanya mendiamkan diri.

Kapal terbang yang mereka semua naiki bergegar akibat 29 pesakit yang melompat-lompat itu. Pilot menjadi geram akibat perbuatan 29 pesakit itu. Dia tidak dapat mengawal kapal terbang yang bergegar itu. Pilot tersebut memanggil pesakit jiwa yang pendiam itu dan menyuruh supaya dia memberitahu kawan-kawannya supaya berhenti bermain.

5 minit kemudian, pilot itu mendapati kapal terbang kembali stabil. Pilot memangggil semula pesakit jiwa yang pendiam itu dan bertanya, "Kenapa semuanya boleh menjadi senyap dalam sekelip mata..? Apa yang kau bagi tau sama kawan-kawan kau itu?". 

Pesakit itu pun manjawab "Saya bagitahu kawan-kawan saya..... kalau nak melompat-lompat............pergi main kat luar!!!!

No comments:

Related Posts with Thumbnails